AllTimeClassic
‘Ενα αρχαίο μυστικό φαίνεται πως κρύβει ο βυθός της δυτικής ακτής της Κούβας. Ανοιχτά του ακρωτηρίου Σαν Αντόνιο στην λεγόμενη Μεσοατλαντική τάφρο καθώς υπάρχουν, τέσσερις πυραμίδες γιγαντιαίων διαστάσεων παρόμοιες με αυτές της Γκίζας στην Αίγυπτο, ένας περίπτερος ναός με τρία επίπεδα, κτίσματα ύψος 40 μέτρων και μήκους ως και 400, σφίγγες και χιλιάδες άλλα αρχαία ευρήματα.
Η ανακάλυψη είχε γίνει τυχαία, από το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ στην δεκαετία του ’60, κατά τη διάρκεια της κρίσης στον Κόλπο των Χοίρων, όταν ένα πυρηνικό υποβρύχιο που περιπολούσε στα ανοιχτά του Κόλπου, ενημέρωσε για την ύπαρξη των πανάρχαιων κτισμάτων.
Αμέσως δόθηκε εντολή στον κυβερνήτη να γίνουν μετρήσεις, να φωτογραφηθούν τα ευρήματα και η περιοχή κηρύχθηκε «απαγορευμένη ζώνη» στην οποία κανείς δεν έκανε αναφορά.
Από τότε κανείς δεν μίλησε για την αρχαία βυθισμένη πόλη,μέχρι το 2001 που ο Φιντέλ Κάστρο ανέθεσε στην ρωσικής καταγωγής ωκεανογράφο Paulina Zalitski και στον σύζυγός της Paul Weinzweig, ιδιοκτήτες της εταιρείας Advanced Communications Digital με έδρα τον Καναδά, να ερευνήσουν το βυθό της Κούβας με το υπερσύγχρονο ερευνητικό σκάφος «Ulises-Οδυσσέας».
Το όχημα- ρομπότ ROV του ζεύγους Zalitski -Weinzweig κατέγραψε απίστευτες εικόνες σε βάθος 183 μέτρων από πέτρινες κατασκευές με συμμετρική διάταξη και παρουσίαζαν αδιαμφισβήτητες ομοιότητες με ένα πλήρες αστικό συγκρότημα!
Τα πετρώματα που συνέλεξε το τηλεχειριζόμενο σκάφος- ρομπότ, αποδείχθηκε ότι ήταν γρανίτης,ενώ το σχήμα και η διάταξή τους έδειχναν ανθρώπινη παρέμβαση. Τα κτίσματα,πολλά σε σχήμα πυραμίδας, άλλα κυκλικά και όλα απόλυτα ευθυγραμμισμένα, χρονολογήθηκαν ως 6.000 ετών, δηλαδή περίπου 1.500 χρόνια πριν από την κατασκευή των μεγάλων πυραμίδων της Αιγύπτου.
Αναπαράσταση της βυθισμένης πόλης στην δυτική ακτή της Κούβας σε μακέτα
Αυτό που προκαλεί εντύπωση και ίσως ανατρέπει πολλά μέχρι τώρα δεδομένα της Ιστορίας είναι, ότι πάνω στις πέτρες βρέθηκαν χαραγμένα γράμματα, πράγμα που αποδεικνύει ότι υπήρχε γραπτός λόγος όταν κατασκευάστηκαν αυτές οι Πυραμίδες.
Μήπως με βάση όλα αυτά οι Κουβανοί πρέπει να ανατρέξουν στον “ Τίμαιο” του Πλάτωνα για να πάρουν τις απαντήσεις σχετικά με το αν βρίσκεται εκεί η “χαμένη Ατλαντίδα”;