Ο αδελφός της δούκισσας του Κέιμπριτζ Τζέιμς Μίντλετον μιλά για την κατάθλιψη με αφοπλιστική ειλικρίνεια και θάρρος και την χαρακτηρίζει ως “καρκίνο του μυαλού. Αισθάνεται αποτυχημένος και μιλά για την μάχη που δίνει να την ξεπεράσει.
” Ίσως αναρωτιέστε, αναφέρει στην https://www.dailymail.co.uk/ γιατί επέλεξα να μιλήσω τώρα για την κατάθλιψη η οποία με ταλαιπωρεί από το τέλος του 2016″ , και συμπληρώνει, “για δύο λόγους: Πρώτον αισθάνομαι, – αν και δεν θεωρώ ακόμα ότι έχω θεραπευτεί εντελώς – ότι τώρα την καταλαβαίνω και με την επαγγελματική βοήθεια που δέχθηκα, έχω επεξεργαστεί στρατηγικές για την αντιμετώπιση της. Σήμερα, αισθάνομαι διαφορετικά τον σκοπό της ζωής και την ομορφιά της. Δεύτερον, Αισθάνομαι υποχρεωμένος να μιλήσω ανοιχτά, γιατί αυτό ακριβώς υποστηρίζουν και ο γαμπρός μου πρίγκιπας Ουίλιαμ και η αδερφή μου Κέιτ αλλά και ο πρίγκιπας Χάρι, μέσω της δουλειάς που κάνουν στα φιλανθρωπικά ιδρύματα ψυχικής υγείας .
Και συνεχίζει ο Τζέιμς Μίντλετον«’Ενιωσα παρεξηγημένος, εντελώς αποτυχημένος. Δεν θα ευχόμουν το αίσθημα της αστάθειας, της απελπισίας, της απομόνωσης και της μοναξιάς, ούτε στον χειρότερο εχθρό μου. Δεν μπορούσα να επικοινωνήσω ακόμη και με τους ανθρώπους που αγαπώ,την οικογένεια μου και τους φίλους μου. ‘Ολα τα χρώματα και τα συναισθήματα είχαν χαθεί από τον κόσμο μου και όλα ήταν γκρίζα και μονότονα. Ξέρω πως έχω την ευλογία να ζω μια προνομιούχο ζωή,αυτό όμως δεν με κάνει να έχω ανοσία στην κατάθλιψη, η οποία δεν είναι μόνο θλίψη,αλλά κάτι σαν καρκίνος του μυαλού. Δεν είναι συναίσθημα, είναι το αντίθετο,έλλειψη συναισθημάτων,υπάρχεις χωρίς σκοπό,χωρίς κατεύθυνση. Δεν μπορούσα να νιώσω χαρά ενθουσιασμό ή προσμονή για κάτι ».
‘Οπως εξηγεί η μάχη του με την κατάθλιψη ξεκίνησε στα του 2016 και μέχρι τον Δεκέμβριο του επόμενου έτους πάλευε μόνος του χωρίς να το πει σε κανέναν. Τότε στις αρχές του 2017 και αφού πέρασε κάποιες ημέρες μόνος του σε ένα απομακρυσμένο μέρος, που του άρεσε να πηγαίνει όταν ήταν παιδί, συνειδητοποίησε ότι χρειαζόταν απεγνωσμένα βοήθεια.
«Τελικά, κατάλαβα ότι δεν μπορούσα άλλο πια και ότι δεν ήμουν καλά, χρειαζόμουν απεγνωσμένα βοήθεια. Αυτή η συνειδητοποίηση με οδήγησε σε ένα είδος ηρεμίας, ήξερα ότι εάν δεχόμουν βοήθεια θα υπήρχε ελπίδα και έτσι μέσα στο ατελείωτο σκοτάδι άρχισε να φαίνεται λίγο φως», αναφέρει .
Μάλιστα ο Τζέιμς Μίντλετον αποκαλύπτει ότι πριν από έναν χρόνο είχε διαγνωστεί με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας και από παιδί ήξερε πως έχει δυσλεξία. ” Ήταν μια αποκάλυψη” εξηγεί “Τώρα άρχισα να καταλαβαίνω και να εξηγώ τόσα πράγματα, γιατί είχα τεράστιο πρόβλημα στο να συγκεντρώνομαι,γιατί το μυαλό μου περιπλανιόταν σε ατελείωτα και υπερβολικά όνειρα της μέρας,γιατί απλά πράγματα όπως το να φτιάξω το κρεβάτι μου, μου φαινόταν τερατώδες,γιατί είμαι ανήσυχος υπερκινητικός και παρορμητικός.Γιατί βάζω στόχους και τους αφήνω στη μέση”. Από τότε συμμετέχει σε συνεδρίες γνωστικής συμπεριφοριστικής θεραπείας που τον βοηθούν να αλλάξει τα σχήματα των σκέψεών του και είχε την άδεια του γιατρού να μιλήσει στην οικογένειά του, αφού δυσκολεύτηκε πολύ να τους το πει.
Δεν παραλείπει βέβαια να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του στον σκύλο θεραπείας, την αγαπημένη του ‘Ελα για τη βοήθεια που του προσέφερε . «Τα ζώα μπορούν να σου προσφέρουν ηρεμία, άνεση, ασφάλεια και να απομακρύνουν την προσοχή σου από μια αγχωτική κατάσταση. Αυτό σου προσφέρει ευχαρίστηση», έγραψε στο Instagram.