Tο τιμώμενο πρόσωπο της επετειακής, έκδοσης του «Our World», είναι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Mητσοτάκης. Το Our World είναι το ετήσιο περιοδικό που εκδίδεται από την εφημερίδα New Europe που κυκλοφορεί σε συνεργασία με τους New York Times.
Πενήντα ηγετικά πρόσωπα της διεθνούς πολιτικής σκηνής μιλούν για την συμβολή της Ελλάδας στη γέννηση της ευρωπαϊκής και παγκόσμιας δημοκρατίας στην οποία εστιάζει και το εξώφυλλο . Προβάλλουν επίσης το νέο κεφάλαιο που ανοίγει για τη χώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Η έκδοση έχει διεθνή χαρακτήρα και παρουσιάζει τον κόσμο μας που μεταβάλλεται διαρκώς, και μας θυμίζει, ότι η μοναδική βεβαιότητα είναι, πως όλα αλλάζουν.Ενώ άλλες φορές στη σημερινή εποχή συμβαίνουν πράγματα που δημιουργούν την αίσθηση ότι ο κόσμος μας καταρρέει.
Οι ηγέτες του σύγχρονου κόσμου συζητούν, διαγωνίζονται, επιδίδονται σε παίγνια, προσπαθούν να μετασχηματίσουν τον κόσμο και να κατανικήσουν τους αντιπάλους τους, ενώ πολλές φορές εξαπατούν τους συμμάχους τους ή ακόμη και τους ίδιους τους πολίτες των χωρών τους.
Το πρωτοσέλιδο του New Europe, παρουσιάζει την σύγχρονη διεθνή πολιτική σαν μια αρχαία ρωμαϊκή αγορά. Τα θεμέλια της οποίας στηρίζονται στις Καρυάτιδες, που αποδεικνύουν την στενή συνάφεια με τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό. Είναι σε όλους προφανές ότι οι ρίζες του σύγχρονου δυτικού πολιτισμού ξεκινούν από την αρχαία Ελλάδα.
Ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον βγάζει τη χώρα του από την ΕΕ, ωστόσο θέλει να διατηρήσει τα οφέλη της κοινής ευρωπαϊκής αγοράς και να κρατήσει “σαν ένας κοινός τυμβωρύχος” στο Βρετανικό Μουσείο τα γλυπτά του Παρθενώνα αναφέρει το δημοσίευμα.
Την ίδια ώρα ο Ντόναλντ Τραμπ με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, παίζοντας, σαν σε ναυμαχία,αντιμετωπίζουν ολόκληρο τον πλανήτη σαν να είναι ιδιοκτησία τους και είναι έτοιμοι να κάνουν τα πάντα για να διατηρήσουν ή να αυξήσουν τις σφαίρες επιρροής τους.
Μέσα σε αυτή τη διεθνή πραγματικότητα,η Ελλάδα και ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται στο κέντρο των εξελίξεων. Η καταιγίδα για την Ελλάδα πέρασε, οι ιδέες για Grexit τελείωσαν ,αποδείχθηκαν φρούδες και έτσι η ζωή συνεχίζεται. Οι φωτιές στην Αυστραλία απειλούν όχι μόνο τα κοάλα αλλά και ολόκληρο το οικοσύστημα, ενώ τα φίδια θεωρούνται πλέον πηγή από την οποία γεννιούνται κοροναϊοί, δυνητικά θανατηφόροι για τον παγκόσμιο πληθυσμό.
Ο Ερντογάν ενώ βρίσκεται στο ευρωπαϊκό περιθώριο, συζητά ακόμη με τους Ευρωπαίους, αν και βρίσκεται ένα βήμα πριν την έξοδο από την ευρωπαϊκή οικογένεια. Στον αντίποδα ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν προσπαθεί να αναρριχηθεί στην κορυφή της Ευρώπης, σε μια θέση η οποία μέχρι σήμερα ήταν κατειλημμένη από την καγκελάριο της Γερμανίας. Οι εποχές όμως αλλάζουν και φαίνεται πως η κυρία Μέρκελ παίρνει τη θέση της στα δεξιά της ευρωπαϊκής ιστορίας
Στο άρθρο του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρεται στην αλλαγή του κλίματος στην Ελλάδα μετά τις εκλογές. «Δεν υπάρχει αμφισβήτηση ότι ήδη καταγράφεται αξιοσημείωτη ανάκαμψη στην οικονομία και ότι η Ελλάδα επέστρεψε στις αγορές με την έκδοση 15ετούς ομολόγου, για πρώτη φορά μετά από δώδεκα χρόνια».
Ενώ συνεχίζει λέγοντας πως «η Ελλάδα σήμερα δείχνει στην Ευρώπη ότι η επιστροφή της μετριοπάθειας στην πολιτική, δεν είναι απλώς εφικτή, αλλά ιδιαίτερα επωφελής, καθώς θέτει τα θεμέλια του μέλλοντος» και τονίζει πως «η προοδευτική διακυβέρνηση απαιτεί μεταρρυθμιστική ηγεσία».
«Σήμερα έχω το καθήκον και παράλληλα το προνόμιο να είμαι επικεφαλής της πρώτης κυβέρνησης ύστερα από δέκα χρόνια που έχει καθαρή εντολή για μεταρρυθμίσεις και την απόλυτη πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο. Με αυτή την ώθηση και την εμπιστοσύνη που μας έδειξε ο λαός, ήδη κινούμαστε με πολύ μεγάλη ταχύτητα. Δεν υπάρχει αμφισβήτηση οτι ήδη καταγράφεται αξιοσημείωτη ανάκαμψη στην οικονομία και ότι η Ελλάδα επέστρεψε στις αγορές με την έκδοση 15ετούς ομολόγου, για πρώτη φορά μετά από δώδεκα χρόνια.
Είμαι περήφανος για όσα έχουμε πετύχει, γνωρίζω όμως και πόσο σκληρή δουλειά μας περιμένει ακόμη. Επίσης δεν υπάρχει αμφισβήτηση ότι τόσο η κοινή γνώμη όσο και η πλειοψηφία του πολιτικού κόσμου, έχουν ήδη αγκαλιάσει τη νέα Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κυρία Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, την πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει αυτό το αξίωμα στην ιστορία της Ελλάδας».
«Είναι πολλά αυτά που πρέπει να γίνουν. Το να ξέρουμε που θέλουμε να πάμε δεν σημαίνει ότι έχουμε ήδη φτάσει, ο δρόμος θα είναι μακρύς και δεν θα πρέπει να υποτιμούμε τις αυξανόμενες πολυπλοκότητες που καθιστούν τον σημερινό κόσμο εξαιρετικά απρόβλεπτο. Ο μόνος τρόπος για να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο μέλλον είναι να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις του σήμερα. Πιστεύω ακράδαντα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι η κιβωτός που μπορεί να εξασφαλίσει ένα καλύτερο μέλλον για όλους μας».