Ο Αιγύπτιος πρόεδρος Αλ Σίσι καλεί τους μετανάστες, να μην μεταναστεύουν αλλά να μένουν στις χώρες τους και να βελτιώνουν τη ζωή τους εκείΔημοσιεύτηκε Στις

Αλ Σίσι,Παγκόσμιο,Φόρουμ,Νεολαίας,Μετανάστευση,Σαρμ Ελ Σέιχ

Στο Σαρμ ελ Σέιχ στην Ερυθρά Θάλασσα της Αιγύπτου πραγματοποιήθηκε το Παγκόσμιο Φόρουμ Νεολαίας  στο οποίο συμμετείχαν έξι χιλιάδες νέοι απ’ όλο τον κόσμο παρουσία του  προέδρου της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι και πολλών προσωπικοτήτων απ’ όλο τον κόσμο.

Το Παγκόσμιο Φόρουμ Νεολαίας είναι το δεύτερο που διοργανώνεται στην Αίγυπτο και η Ελληνική παρουσία ήταν έντονη, καθώς συμμετείχε αντιπροσωπεία από την Ελλάδα και την Κύπρο. Οι σχέσεις της Ελλάδας με την Αίγυπτο έχουν, όπως είναι γνωστό μακρά ιστορία από αρχαιοτάτων χρόνων, με κύριο χαρακτηριστικό τη συνάντηση των δύο πολιτισμών, του αρχαίου Ελληνικού και του Αιγυπτιακού, μια πτυχή της οποίας περνούσε και μέσα από τη θαυμαστή βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας.

Ο Αιγύπτιος πρόεδρος Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι δέχτηκε ερωτήσεις σχετικά με τη μετανάστευση και πιο συγκεκριμένα για το πώς βλέπει το γεγονός ότι «αρκετές ευρωπαϊκές χώρες κλείνουν τα σύνορά τους για όσους θέλουν να μεταναστεύσουν στην Ευρώπη». Οι απαντήσεις του έχουν ενδιαφέρον καθώς έβαλε τα πράγματα στη σωστή τους θέση σχετικά με τη μετανάστευση όταν απάντησε πως «Αντί να ρωτάτε γιατί η Ευρώπη, μας κλείνει την πόρτα, πρέπει να ρωτήσετε γιατί οι άνθρωποι στο Αφγανιστάν δεν ενδιαφέρονται να κάνουν τη χώρα τους καλύτερη,το ίδιο ισχύει για το Πακιστάν, την Αίγυπτο, τη Συρία, τη Λιβύη, το Ιράκ, την Υεμένη και τη Σομαλία».

Και συνέχισε “Θεωρείται άδικο που ο Ορμπάν και οι άλλοι, δεν είναι πρόθυμοι να αποδεχθούν μετανάστες με τους όρους σας, γιατί οι ξένοι, που συχνά θέλουν να έχουν τα προνόμια μιας ευρωπαϊκής κοινωνίας, λανθασμένα πασχίζουν να διατηρήσουν τους πολιτισμούς τους που είναι διαφορετικοί από τον δυτικό κόσμο”.

“Επιδιώκετε τη μετανάστευση,είπε, μαζί και με τους πολιτισμού σας, και διατείνεστε ότι αυτό ανήκει στα ανθρώπινα δικαιώματα, είναι ένα λάθος! “Όταν μεταναστεύετε σε ένα άλλο κράτος δεν επιδιώκετε να το αλλάξετε, αλλά να ακολουθήσετε πλήρως τους νόμους, τις διαδικασίες, τις παραδόσεις και τον πολιτισμό του.

“Αν δεν είστε διατεθειμένοι να το πράξετε, δεν πρέπει να μεταναστεύσετε. Να παραμείνετε στις χώρες σας και να επιδιώξετε να φέρετε εκεί την αλλαγή για τη βελτίωση της ζωής σας», κατέληξε ο πρόεδρος της Αιγύπτου.